Uz sākumu
Insert AdSense Ads Here
fresh
fresh
Apr

7

Posted by admin, and filed under Aktualitātes

2.04 Cesvainē notika Latvijas vokāli instrumentālo ansambļu festivāls – konkurss Burziņš Cesvainē – 2016.

Festivālā muzicēja 15 grupas. No Ventspils piedalījās Centra sākumskolas vokāli instrumentālā grupa Jautrie draugi (vadītāja Sandra Sproģe) un Jaunrades nama grupa Whoknowshow it calls (vad. Šamils Almakajevs)
Ar daļu no aicinātajām grupām ventspilnieki bija tikušies jau pagājušā gada Skolēnu dziesmu un deju svētkos, muzicējot kopējā koncertā Vērmanes dārzā, kā arī šī gada konkursā Competition Ventspils Groove. Jautrajiem draugiem vēl priekšā 16.aprīlī tikšanās Valsts konkursa finālā, kurā spēlēs Cesvaines burziņā iepazītie mūziķi no grupām Deep Silence un Melns uz balta. Cesvainē visas grupas dienas daļā sniedza atsevišķu pusstundas garu koncertu, kā arī muzicēja noslēguma koncertā.
Turpceļš ventspilniekiem sagādāja ne mazums raižu, jo pie Kokneses salūza autobuss, kā dēļ jaunie mūziķi divas ar pusi stundas pavadīja šosejas malā, gaidot papildus spēkus, kas nogādās viņus Cesvainē (paldies Lielvārdes šoferītim). Tomēr zvaigznes šoreiz nospīdēja un laurus atnesa tieši viņiem.
Grupa Jautrie draugi konkursā bija jaunākie, bet koncerta lakā atstāja līdzvērtīgas, vērā ņemamas grupas iespaidu. Jautro draugu bundzinieks Marks Markuss Ābelītis savas spēles laikā izpelnījās lielas ovācijas un tika nominēts kā labākais bundzinieks, bet pati grupa konkursā ieguva 1. vietu.
Visi atsevišķi nominētie instrumentālisti un Jautrie draugi pilnā sastāvā tika uzaicināti septembrī uz virtuozā perkusionista Nila Īles atklāto meistarklasi Rīgā projekta Playing For Change Day 2016 ietvaros.

cesvaine

14:31
Tags:
fresh

Comments are closed.

fresh
 
fresh
Ventspils Centra pamatskola
Designed by