Uz sākumu
Insert AdSense Ads Here
fresh
fresh
Mar

21

Posted by admin, and filed under Aktualitātes

Projekta nedēļa skolā tika organizēta 8.-12.februārī . Projekta darba tēmas 1.-4.klasē “Veselīgs dzīvesveids”’, 5.-6.klasēs “Ventspils. Cilvēks. Tradīcijas. Notikumi.”

Projekta nedēļas laikā ar katru klasi strādāja klases audzinātājs un iesaistīja skolēnus dažādās aktivitātēs.

3.-4. klašu skolēni tikās ar dakteri Gundaru Kukli nodarbībā Veselīgs dzīves veids, 2. klašu skolēni iepazinās ar iespējām, kā pilnveidot savu fizisko veselību Ventspils Olimpiskajā centrā,  visi skolēni iesaistījās sporta aktivitātēs arī skolā, 3. un 6.klašu skolēni līdztekus projekta darbam nokārtoja valsts diagnosticējošā darba latviešu valodā mutvārda daļu. Piektdien katra klase prezentēja savu veikumu.

Foto http://centrasakumskola.ventspils.lv/foto/?album=15&gallery=171

2.a klase

Projektu nedēļā iepazinās, pētīja, domāja par veselīgu dzīvesveidu un no kā tas sastāv. Grupu darbā bērni pētīja dažādas receptes, vienojās par vienu veselīgu salātu recepti, kuru paši pagatavoja.

2.b klase

Skolēni izveidoja plakātu “Smaidīgas cilvēks-laimīgas cilvēks”, anketēja skolēnus, iesaistījās aktivitātēs Amatu mājā par tautas medicīnu, gatavoja veselīgas uzkodas no augļiem un dārzeņiem, spieda svaigas sulas. Veselīgu attiecību noslēpumu bērniem palīdzēja atklāt skolas sociālai pedagogs.

3.a klase

Skolēni piedalījās pasākumā Brīvdabas muzejā, izzināja, kā senos laikos rūpējās par veselīgu uzturu, kūlā sviestu, ,noskaidroja klases stiprinieku ,metot pelavu maisu pāri šūpolēm. Sarunā par garīgo veselību ar Anitu Griezi dziedāja, spēlēja dažādus mūzikas instrumentus. Projekta noslēgumā katrs gatavoja veselīgu našķi sev un saviem klases biedriem.

3.b klase

Skolēni atsvaidzināja savas zināšanas par pirmo medicīnisko palīdzību, pētīja kā skābe iedarbojas uz zobiem , kā pareizi tīrīt zobus, eksperimentēja, kā organisms reaģē uz fizisku slodzi, veidoja savu ēdienkarti un pagatavoja veselīgu našķi. Klase pilsētas bibliotēkā apmeklēja nodarbību “Lietderīga laika izmantošana”.

4.a klase

Bērni apmeklēja pasākumu pilsētas bibliotēkā “E vielu kaitīgums produktos” un teātra izrādi “Svētkus meklējot”. Skolēni pētīja produktu etiķetes un secināja, kuri produkti ir mazāk kaitīgie, kuri ir kaitīgie produkti un kurus nevajadzētu lietot uzturā.

4.b klase.

Sarunā ar skolas sociālo pedagogu tika analizētas skolēnu savstarpējām attiecībās, dažādas situācijas. Tikšanās laikā ar skolas medmāsu, skolēni mācījās  sniegt pirmo medicīnisko palīdzību, pareizi apbindējot brūci.

5.a klase

Tēma”Viena diena Ventspils dzīvē”. Skolēni fotografēja, filmēja, intervēja cilvēkus. Katrai grupai bija sava tēma, piemēram, tirgus, rātslaukums, bibliotēkas, autoosta, pieminekļi, baznīcas, dārzi un parki, frizētavas, ceļu krustojumi.

5.b klase

Projektu nedēļas tēma bija “Ventspils dzīvā vēsture ielas garumā”. Skolēni pēc izvēles pētīja kādu Ventspils ielu. Meklēja vēsturiskos faktus – ielas nosaukuma maiņa, fakti, skaitļi. Katra grupa noteica ielas garumu, māju skaitu uz ielas, fotografēja namus, durvis.  Apzinātajām ielām kopgarums bija 12 km, māju skaits ap 500.  Bija 11 grupas, katra grupa sagatavoja stāstījumu, fotogrāfijas. Ar savāktajiem materiāliem klase plāno dalīties ar vēsturniekiem pilī.

6.a klase

Klases tēma bija “Ventspils un Ventspils novada svētki un tradīcijas”. Skolēni pētīja sporta, mūzikas, dažādu pasākumu tradīcijas Ventspilī un  Ventspils novadā, izveidoja viktorīnas “Mūsdienu tradīcijas Ventspilī un  Ventspils novadā” un “Pazīsti ventspilniekus”, aptaujāja ventspilniekus par tradīcijām Ventspilī un  Ventspils novadā, kā arī izveidoja reklāmu “Ventspils, Ventspils novads”

6.b klase

Skolēni noskaidroja, kuri Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas absolventi (ne tikai) ir zināmi un populāri Latvijā, pasaulē. Bērni caur sociāliem tīkliem sazinājās ar konkrētiem cilvēkiem, intervēja, palūdza video sveicienus, aptaujāja ģimnāzijas skolotājus, kuri mācīja šos absolventus.

10:11
Tags:
fresh

Comments are closed.

fresh
 
fresh
Ventspils Centra pamatskola
Designed by