Uz sākumu
Insert AdSense Ads Here
fresh
fresh
Nov

15

Posted by admin, and filed under Aktualitātes

Cienījamie vecāki, skolas darbinieki un skolēni!

Valsts simtgade ir vērienīgākais notikums mūsdienu Latvijas vēsturē. To atzīmēs piecus gadus (2017. – 2021.) visā Latvijā un dažādās pasaules valstīs.

Šogad svinam Latvijas 101. dzimšanas dienu. Svinību laikā tiek izcelti galvenie, ar valsts veidošanos saistītie notikumi un personības, pilnvērtīgi izklāstot Latvijas stāstu. Arī Ventspils Centra sākumskola ir daļa no šī stāsta.

Mēs esam daļa no Latvijas, un šie ir svētki katram no mums. 18. novembris ir Latvijas dzimšanas diena – lai arī vēl nebija nospraustas valsts robežas, apņēmīgu cilvēku grupa šajā dienā 1918. gadā proklamēja neatkarīgu Latvijas valsti. Vēl vairākus mēnešus pēc šī drosmīgā soļa norisinājās karadarbība – Krievijas impērija negribēja zaudēt nozīmīgu teritoriju. Taču joprojām tieši šī diena ir katram latvietim pati nozīmīgākā valsts svētku diena.

Tieši mēs esam tie, kas veido Latviju tādu, kāda tā ir. Arī neliels ieguldījums var būt būtisks – iejūtība, tolerance, cieņpilna attieksme, labas zināšanas un savstarpēja sapratne. Kādi būsim mēs, tāda arī būs Latvija. Es lepojos ar katru no jums – skolēnu, vecāku, pedagogu, skolas darbinieku un ikvienu, kas atbalsta mūsu skolu, jo, veidojot Ventspils Centra sākumskolu par stipru un draudzīgu, mēs par tādu veidojam arī Latviju. Tikai vienotībā ir spēks, kā šodien. Būt kopā un ticēt Latvijai, tās spējai būt un pastāvēt, kaut arī tik mazai uz pasaules lielvalstu fona. Nekad nav par vēlu darīt labus darbus un atrast jaunus veidus, kā izrādīt savu atbalstu, mīlestību un pateicību Latvijai. Lai gaiši un mīlestības pilni šie svētki!

Dievs, svētī Latviju!

Ventspils Centra sākumskolas direktore Liāna Biezbārde

8:58
Tags:
fresh

Comments are closed.

fresh
 
fresh
Ventspils Centra pamatskola
Designed by