Uz sākumu
Insert AdSense Ads Here
fresh
fresh
May

28

Posted by admin, and filed under Aktualitātes

25.maijā Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē notika Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (LBJLP, IBBY Latvijas nodaļa) rīkotā “Plašā apvāršņa konkursa” fināls.

Tajā piedalījās 62 skolēni – konkursa pirmās kārtas un piecu reģionālo pusfinālu uzvarētāji no visu Latvijas reģionu skolām un publiskajām bibliotēkām. Centra sākumskolu pārstāvēja Endžija Evelīna Valdmane un Diāna Ivanova.

Konkursa finālā skolēniem bija jāveic četri uzdevumi – dalībnieki stāstīja par savām iemīļotajām mūsdienu grāmatām, iztēlojoties par klausītājiem Raini un Aspaziju, bet rakstiskos testos starp dažādu dzejnieku darbiem atpazina Aspazijas un Raiņa citātus, pamatoja Aspazijas un Raiņa domu aktualitāti mūsdienās, meklēja saistību starp dzejnieku autobiogrāfiskajiem izteikumiem un viņu dzejas tēliem.

Finālā dalībnieku sniegumu vērtēja “Plašā apvāršņa konkursa” žūrija: LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, Latvijas Universitātes profesore Ilze Stikāne, dzejniece Inese Zandere, dzejniece Māra Zālīte un Latvijas Radio žurnālists Eduards Liniņš.

Endžija Evelīna Valdmane no Ventspils Centra sākumskolas stāstīja, ka viņu sajūsmina Margitas Gūtmanes grāmata “Minkāns”. Diāna Ivanova stāstīja par Ievas Samauskas grāmatu “Meitene, kura mācēja visas pasaules valodas”.

“Es domāju, ka Aspazijai būtu patikusi šī grāmatiņa, jo Minkāns ir domātājs, ar viņu nav garlaicīgi. Aspazijai bija veseli desmit kaķi. Es arī gribētu tādu kaķīti kā Minkāns. Tāda kaķīša man nav, vecāki teica, ka arī nebūs. Pirms gada kaķīša vietā es dabūju dvīnīšus,” atklāja Endžija Evelīna Valdmane.

Konkursa galvenā balva – iespēja piedalīties vienu nedēļu ilgā (no 15. līdz 21.augustam) bezmaksas nometnē jaunajiem lasītājiem Jūrmalā.

Apsveicam meitenes ar galveno balvu iegūšanu.

13:01
Tags:
fresh

Comments are closed.

fresh
 
fresh
Ventspils Centra pamatskola
Designed by